Lycka

29.11.2020

Allt vi ser runtomkring oss i samhället dagligen är egentligen människors jakt på lycka. Tyvärr handlar det mycket om sådant som gör oss syntetiskt lycklig för stunden. Hur blir vi då lyckliga på riktigt, sådär genuint lycklig? Jag ska försöka bena ut lite tankar inom ämnet lycka ur mitt perspektiv med andlighet och helande som den röda tråden.


Följ Ulrika Holma - Ulma Higher Mind på social medier för fler uppdateringar.


Lånad bild

Lycka är ett begrepp som jag funderat mycket på i mitt liv, jag har definitivt som så många andra jagat lyckan. Mitt liv har stundvis fyllts av många dagar då jag definitivt inte kände mig lycklig, jag kände en förtvivlan över att inte känna mig nöjd och harmonisk. Som många andra så har jag mött på en hel del motgångar och upplevelser som skapat inre sår och besvikelser. Det är så lätt att se på alla orsaker som finns runt omkring som "boven i dramat" och därmed också anta att kraften ligger utanför oss själva i vad som händer oss i livet. Man liksom accepterar sin lott i livet och tänker att andra har tur, det kan resultera i att man hamnar i en roll som ett offer. Offer är ett ganska laddat begrepp, man skulle kunna säga istället att man hamnar i en roll där man tappar tron på sin egen kraft och sina egna möjligheter att skapa sitt liv precis så som man vill ha det. Det är utbrett med psykisk ohälsa i samhället och många går på jobbet med en känsla av meningslöshet och drömmer om ett annat liv. Känner du igen dig? Men du kom inte till denna jord för att ha det dåligt, möjligen för att lära dig färdigheter genom vissa händelser, du har kommit till denna jord för lära dig saker och för att få nya erfarenheter och därmed utvecklas. 

Det är så lätt att se på alla orsaker som finns runt omkring som "boven i dramat" och därmed också anta att kraften ligger utanför oss själva i vad som händer oss i livet. 

Men det är inte så lätt att ha det bra när vi inte är i vår egen kraft och då kan vi ju absolut inte vara på den sanna livsvägen. När vi tar steg mot vår sanna jag och vår sanna livsväg kommer universum hjälpa oss på vägen. Är vi på sidospår så kommer universum ge oss hintar om att ta oss tillbaka på den sanna livsväg. Vi behöver vara på vår egen unika livsväg för att skapa det liv som vårt hjärta sjunger av. Det som vårt hjärta sjunger av är också det som gör att vi är lyckliga. Så brist på lycka kan egentligen likställas med att inte vara i den egena kraften och det sanna jaget som gör att vi då är lite ur kurs på vår sanna livsväg. 

Så brist på lycka kan egentligen likställas med att inte vara i den egena kraften och det sanna jaget som gör att vi då är lite ur kurs på vår sanna livsväg.

Det finns alltid när som helst möjligheten att vända den spiralen från olycka och påbörja ett liv mot att hitta den inre kraften och den sanna livsvägen. Jag ska nu försöka bena ut lite vad jag tror om lycka ur ett andligt perspektiv och med det kunskaper som jag samlat på mig de senaste åren. Ta till dig av det som resonerar med dig. Jag är inte helt framme själv men mycket av det jag lärt mig kommer ur min egen längtan efter att uppleva genuin lycka och att leva mitt liv fullt ut i mitt högsta sanna uttryck för den jag är. Jag vill hjälpa andra att hitta lyckan och att faktiskt vara lycklig. 

Jag är inte helt framme själv men mycket av det jag lärt mig kommer ur min egen längtan efter att uppleva genuin lycka och att leva mitt liv fullt ut i mitt högsta sanna uttryck för den jag är. 

Att börja resan mot att hitta sin genuina lycka kommer genom att komma tillbaka till sin egen kraft, som man gör då man läker inre sår och besvikelser. Det är nog en av dem viktigaste bitarna i min värld. Med läkning av inre sår genom andligt energiarbete så släpper man mer och mer av det som gör att man hamnade i den där rollen där man tappar sin egen kraft. Som jag beskrev i mitt förra blogginlägg (Läs gärna det om du inte redan gjort det) om läkning genom energiarbete dvs reikihealing och annan healing så frigörs utrymme i ryggsäcken som man bär på. "Reikiryggsäcken" är skvalpande tom på sår och besvikelser vilket gör att man automatiskt vill fylla ryggsäcken med nya erfarenheter. Här har man alla möjligheter att välja in sådant som skapar genuin lycka och tillåta oss att göra det som är vår själs sanna längtan. Reikihealing sätter oss i kontakt med vårt högre jag som hjälper oss att komma till vårt inre och vår egen inre röst som vägleder oss mot det som är vårt sanna jag. 

Men även om man läkt på energiplan och påbörjar att välja in bra saker i sitt liv så kan det infinna sig en vilsenhet. Hur kan man förklara det? Som jag ser det så är vi energivarelser som lever i en mänsklig kropp och därmed har en mänsklig upplevelse på jorden. Om vi pratar om att hitta den fullständiga lyckan och harmonin så är jag fullt övertygad om att det vi egentligen upplever som brist på lycka är en brist på kontakt med källan. Källan som vi kommer och är en del ifrån när vi gör nedstigningar på jorden och upplever livet som människa. Källan är inget externt som styr oss. Vi är källan, vi alla är en del av källan.  

Om vi pratar om att hitta den fullständiga lyckan och harmonin så är jag fullt övertygad om att det vi egentligen upplever som brist på lycka är en brist på kontakt med källan. 

Varför är vi bortkopplade? Inte alla är det men dom flesta måste jobba genom andligt arbete och meditationer för att hitta den kontakten. Enligt det jag känner är att många är bortkopplade för att det finns ett motstånd mot andlighet. Jag tror att det finns ett sådant motstånd för att religioner historiskt sett använt sig av andlighet som ett maktverktyg för att styra människor. Historiskt sett har det också gjorts på ett makabert sätt och med att människor fått sätta livet till på högst otrevliga sätt genom tex indrivning av skatter, krig, korståg och häxjakter. Men många känner nog längst längst inne en liten liten längtan efter något större... Lite den känslan som man får då man går in i en vacker kyrka, man kan nästan ta på det stora. Men hur har man den där misstänksamheten mot andlighet med sig nu när vi pratar om historiska händelser. Alla har väl hört ordet "lillgammal" om barn som är kloka och har på något sätt en grundläggande förståelse. Hur har barn den "klokheten"? Jo begreppet "lillgammal" betyder egentligen att barnet har med sig många upplevda liv med sig i detta liv. Man kan se det som att liksom solens många strålar så har vi också många själsstrålar från tidigare liv. Därför kan vi ha med oss känslor av saker som hänt historiskt eller till exempel medfödda talanger då vi tränat på det i tidigare liv. Därför finns då känslan av andlighet och religioner med oss i dagens samhälle som skapats genom årtusenden. Även om vi ser hur det håller på att öppna upp igen med alla ljusarbetare som har börjat visa på vad andlighet och kontakten med källan egentligen är utan maktförtryck. Källan är kärlek, när du känner fullständig villkorslös kärlek så vet du vad källan är. 

Ett sätt att öva på att vara i kontakt med källan är att meditera, som med allt så krävs det en hel del övning på att komma i djupavslappning så att vi kan frigöra våra sinnen och uppleva kontakten. Har du svårt att komma till djupavslappning så rekommenderar jag reikibehandlingar, det finns inget bättre sätt än Reiki att komma till djupavslappning. Det finns otroligt många andra fördelar med djupavslappning men mer om det en annan gång. 


Inom kort kommer en meditation som jag håller på att spela in som jag kan varmt rekommendera. Den kommer på Youtube så håll koll på Facebook Ulrika Holma- Ulma Higher Mind för där kommer jag dela meditationen. Den kommer hjälpa dig att släppa taget om det du inte längre behöver och stärka dig på din sanna livsväg.


Tacksamhet är en otroligt hög vibration och att träna på att vara i tacksamhet dagligen är definitivt ett sätt att vara lycklig. 

Avslutningsvis skulle jag vilja också säga att tacksamhet är en otroligt hög vibration och att träna på att vara i tacksamhet dagligen är definitivt ett sätt att vara lycklig. Det som jag skrev i inledningen av inlägget om att vi kan genomgå vissa svårigheter pga av att vi ska få med oss i detta livet lärdomar, är en del att vara tacksam över dagligen. Du kommer gå stärkt ur det med nya färdigheter och ibland är det inte alltid så lätt att se det när man är uppe i det men du det kommer klarna när du få se i backspegeln på det som hänt. Dom färdigheterna kanske är det du behöver för att ta det där nästa stora klivet i ditt liv. Vi vet inte alltid vad livet bjuder på men med rätt mindset går det mycket lättare. När kvällen kommer tänk då- Just idag är jag tacksam över .....   och så säger du minst 3 saker varje dag innan du lägger sig. I början kanske det är svårt men efter ett tag är du uppe med lätthet i 8- 10 saker att vara tacksam över i ditt liv. 

Vill du veta mer om dina tidigare liv? Eller vill du kika på reikibehandlingar?
Kika in på sidan Tjänster -

Vill du gå kurser så finns det utlagda kurser under denna sida -

Trevlig första advent! 
Ikväll får vi tända ett ljus i väntan på att ljuset kommer!

Med värme
/Ulrika