Julkänsla trots allt!

26.11.2020

På söndag är det första advent och här kommer ett blogginlägg där jag reflekterar över min egen julkänsla i år och hur änglabudskapet jag kanaliserade till denna vecka verkligen knyter an i hur jag ser på julen år 2020 och hur Reikienergin läker och ger oss den stillhet vi behöver för att leva i nuet. 

Följ och gilla gärna Ulrika Holma - Ulma Higher Mind på sociala medier, jag finns på facebook och instagram för uppdateringar och budskap.

Jag slogs av min genuina glädje då vi åkte hem med granen där bak i bilen över hur jag fick en sån där barnsligt härlig julstämning. Glädje för julen och allt pynt och pyssel som får mig att bli så där kreativ och lycklig varje år.

Idag köpte jag min första egna julgran till hemmet. Jag slogs av min genuina glädje då vi åkte hem med granen där bak i bilen över hur jag fick en sån där barnsligt härlig julstämning. Glädje för julen och allt pynt och pyssel som får mig att bli så där kreativ och lycklig varje år. Lite snopen över att den glädjen kom även i år med allt som händer i samhället och det fick mig att reflektera. Visst är det ett annorlunda år med restriktioner och allt annat som tillhör vår vardag just nu. Media har nog påverkat mig med allt som pumpas ut om hur annorlunda det är i år och att julen i princip är inställd. Nej vet ni - Det är den absolut inte! 

Det som jag samtidigt slås av ytterligare är att jag börjar tänka på det änglabudskapet som jag la ut på sociala medier som jag kanaliserat för vecka 48 till alla som läser på mina sidor.
För er som inte läst det så var det enligt följande: 

" Ta vara på här och nu. Lev varken i dåtid eller nutid. Nuet är det värdefulla du har här och nu. Du är det värdefulla i här och nu. Känn in och var tacksam över att just du är du. Känn in vem du är och se vilken otrolig resurs du är och vad du har att ge till andra. Fokusera på det som verkligen är du. Låt det andra falla bort. .Glädjen visar dig vägen för ditt sanna jag. Gör något en liten stund här och nu, i detta nu, varje dag, som gör dig glad. Låt glädjen ta plats i ditt här och nu. "

Det som jag slås av är just innebörden i budskapet, glädje i nuet! När vi är små lever vi helt i nuet, vi leker och upplever och insuper omvärlden helt i nuet. Tiden kändes oändlig och vi kunde helt och fullt bli i nuet. Som vuxna lever vi i ekorrhjulet och hinner knappt insupa omvärlden för vi är hela tiden på nästa boll. Om vi inte redan springer på nästa boll så grubblar vi och planerar för nästa boll med all största säkerhet. Eller så är vi uppbokade i sinnet på telefonen och TV. Om det är något som nuvarande läge i världen lär oss så är det att stanna upp, se och ta hand om det som är oss närmast i vår egen hemmiljö och dem vi lever med närmast. Låt inte oron och rädslan ta överhand, lämna gärna nyhetssändningen på TV om alla uppdateringar som rapporteras. Just nu, här och nu kan vi bara ta hand om varandra.  

För mig som brinner för Reiki och det andliga perspektivet så kan jag inte låta blir att se parallellerna mellan just att leva i nuet och vad Reiki ger oss. Att leva i nuet - Det är det inre lugn vi finner när vi läks på energiplan.

För mig som brinner för Reiki och det andliga perspektivet så kan jag inte låta blir att se parallellerna mellan just att leva i nuet och vad Reiki ger oss. Att leva i nuet - Det är det inre lugn vi finner när vi läks på energiplan. Hur då? Jo innan bär alla människor en ryggsäck som vi fyller mer och mer under årens lopp, det lastas på besvikelser och tillkortakommanden som är en naturlig del av livet. När man får Reikibehandling eller blir Reikiinitierad så sköljer den helande Reikienergin över det som vi inte längre behöver och med tiden så blir ryggsäcken allt lättare och lättare att bära då innehållet töms. Med en full ryggsäck får vi svårt att orka ta in mer, det finns liksom inte plats och vi har fullt upp med att processa och känslomässigt hantera det som redan finns i ryggsäcken. Till skillnad då när vi faktiskt har en "Reikiryggsäck" som är lätt och smidig att bära och det finns massor med utrymme i den så det rent av skvalpar tomt. Då kan vi med lätthet känna en stillhet och harmoni som gör att vi helt plötsligt ser omgivningen i alla dess nyanser. Vi behöver inte heller samma stimuli från omgivningen, vi är nöjda med att bara vara! Och hör här- Vi är nöjda med att bara vara med oss själva! Jo för reikienergin som läker oss gör att vi älskar oss själva! Mer om självkärlek i ett annat blogginlägg för det finns så mycket att säga om det. 

Jag insåg då vi åkte hem att julen är iaf för mig detta år - Att leva i nuet!
Mitt tips är att ta tillfället denna jul att verkligen leva i nuet!  

Så för att återkomma till min glädje idag över julgranen, ja det kanske var en viss material glädje men det var faktiskt så mycket mer än så. Jag insåg då vi åkte hem att julen är iaf för mig detta år - Att leva i nuet! Mitt tips är att ta tillfället denna jul att verkligen leva i nuet! Ta hand om hemmet kärleksfullt och pyssla om det vi redan har och dem vi lever närmast. Låt ditt sinne uppfyllas av något kreativt som du skapar i antingen i hemmet eller i något annat projekt i din närmaste omgivning. Kanske planera något julgodis eller julbak, fixa en julkrans, plantera hyacinter och tända ljus. Känn tacksamhet över att ha ett hem att städa och pynta i. I det lilla finns det stora. Jag ska med all säkerhet pynta min nya fina julgran och jag ska njuta för varje pumla som jag hänger upp!

Trevlig första advent på söndag! 
Snart kommer ljuset som vi väntar på!

Med värme/
Ulrika 


Blir du nyfiken på Reiki eller kanske änglabudskap? 
Hos Ulma Higher Mind kan du boka både Reikibehandling och mediala tjänster på distans. Flertalet kurser kommer under 2021.
För frågor eller bokning -
Maila till: ulmahighermind@gmail.com