En andra sidan upplevelse

14.10.2021

Efter ett samtal i veckan om rädsla för döden kom jag på att jag ville dela min tankar om döden och andra sidan. Också berätta om en begravning där jag som medium upplevde en parallell upplevelse jämfört med dem andra på samma begravning..

Vi är en ljuskropp, en själ, som har en fysisk kropp. Inte en kropp som har en själ.

I veckan hade jag ett intressant samtal om andlighet och döden. Vi kom fram till att vi båda som deltog i samtalet inte var rädd för döden i och med vår kunskap om andra sidan. I alla fall så var jag rädd för döden när jag växte upp, att allt tog slut och man grävdes ner i marken var för mig väldigt otäck och definitiv känsla. Tack och lov är det idag inte en känsla jag bär inom mig. Idag med all den kunskap om energier och framförallt den dimensionella kunskapen som jag har idag har gjort att rädslan inte längre finns kvar. För hur kan man vara rädd när man förstår åtminstone som jag ser det att vi är en ljuskropp, en själ, som har en fysisk kropp. Inte en kropp som har en själ. Vi har kommit ner till jorden för att få en mänsklig upplevelse då det utvecklar vår själ. Vi satt med och skrev våra livskontrakt och sa ja till dom upplevelser som vårt liv ger oss. Min sanning är att vår ljuskropp är evig och byter endast skepnad den dagen vår mänskliga kropp inte tar oss längre. 

Vår ljuskropp är evig!

För att ge er en tydligare bild så ska jag berätta om en begravning som jag var med om för inte så länge sen. Jag som medium upplever inte riktigt samma sak på en begravning som andra, mest troligt iaf. Jag vill förtydliga att alla begravningar kan vara olika beroende på vem det är som har gått bort och på viket sätt. Det här är ett exempel på hur det kan vara.

Alla begravningar kan vara olika, beroende på vem det är som har gått bort och på viket sätt. Det här är ett exempel på hur det kan vara.

En begravning från ett Mediums perspektiv

Redan när vi kom in till kapellet så kände jag av energin i rummet, det var fyllt av människor i rummet som var förtvivlad och ledsen men jag kunde urskilja en annan energi en mer lugn och fridfull energi. Efter att alla hälsat och satt sig ner på sin plats och på rätt rad så såg jag för min inre syn i rummet klart och tydligt den person som gått över som vi var där för att ta farväl av. För historien kallar vi personen Krister som är ett fiktivt namn. Krister är för mig välkänd så jag kunde känna igen alla drag, stilen och även personligheten som jag såg. Krister stod framme i kapellet lite på sidan om Prästen och hade en avslappnad, harmonisk uppsyn där jag fick till mig att han var hedrad och överraskad över att det var så många som kommit till hans begravning. Jag fick närmast känslan av Krister som vid en överraskningsfest, dvs allt annat än det man kanske kan förvänta sig vid en begravning såsom tragik och förtvivlan.

Prästen inledde ceremonin och då såg jag Krister sätta sig på en stol vid dom stora fönsterna och iaktta som precis som att han deltog i ceremonin precis som alla andra. Kristers närmaste familj satt precis som det brukar vara längst fram och efter ett tag så såg jag Krister gå fram till familjen och ställde sig bakom bänken där han sedan rufsade kärleksfullt barnbarnen i kalufsen och höll faderligt armarna om dem.

När det var dags för alla att lägga sin ros på kistan så var det många om var väldigt ledsen av förklarliga skäl och då såg jag att Krister även då gick och höll om människorna över axlarna och tröstande fanns där för dom. Även en stor vördnad och tacksamhet fanns i Krister för allas ord och deltagande. Det var rörande att se!

Mot slutet av ceremonin var det en fin psalm som spelades och då kom en stor starkt lysande ljuspelare av det vitaste ljuset, ljuspelaren var över hela kistan och bildade en radie av uppskattningsvis 15 m. Tätt efter följde ungefär 20-30 st änglar som kom ner och ställde sig i ljuspelarens ytterkanter, dom såg ut precis som dem kan tecknas med vit klädsel och gammeldagsa instrument som dom spelade på, harpor, fioler och trumpeter. Det var en enorm frid, harmoni som jag kunde uppleva, en känsla av villkorslös kärlek som även fyllde mig. Innan den sista Psalmen var slut såg Krister sitta på en gammal träbänk som var uppe på ett vitt moln för mig sett som uppe vid taket. Jag såg bara frid och tacksamt och harmoni i ansiktet på Krister. Därefter var Psalmens sista toner slut och mina syner med dom också. 

Jag önskar att alla kunde uppleva detta som bär på sin sorg en dag som denna i berättelsen. Inte för att vi saknar våra nära och kära mindre av att veta att dom är med oss och att det är ljus och frid för dom där dom finns tills vi ses igen. Såklart vill vi ha våra nära och kära med oss i vår verklighet här på jorden i vår mänskliga upplevelse. Men tänk så fint om fler kunde få veta att vi är evigt liv och att vi kommer till en plats där endast kärlek, ljus och frid finns, en plats där vi åter träffas när tiden är inne. 

Ingenting blir någonsin bara mörkt och ingenting! 

Fira livet men var inte rädd för döden 

Och även om jag inte längre är rädd för döden så vill jag göra det bästa av mitt liv här på jorden i min mänskliga upplevelse. Jag vill ha kärlek och massor med fantastiska upplevelser i livet, jag är inte klar och hoppas att jag får minst bli 105 år. Orden -Fira livet men var inte rädd för döden få avsluta blogginlägget för denna gång. 

Skriv gärna en kommentar och dela inlägget!

Önskar er kärlek och allt gott! 
/Ulrika


Dimensionellt Medium, Reiki Master, Djurkommunikatör
ulmahighermind@gmail.com

Kommer snart med Reconnecting Healing